Menu
0
Uit eigen Meubelmakerij
Gratis levering in heel Nederland en België
Binnen 20 werkdagen geleverd
Gratis kleurstalen

Ronde eiken tafels | Industrieel Robuust

Ontwerp je ronde tafel | Eiken

Ontwerp je ronde tafel | Eiken

Industriële tafel met een rond blad van rustiek eiken en een robuust stalen of ..
€435,00
Ronde Tafel | Eiken | Vlinder | Oldenzaal

Ronde Tafel | Eiken | Vlinder | Oldenzaal

Industriële tafel met een rond blad van rustiek eiken en een fijn stalen vlinde..
€760,00
Ronde tafel | Eiken | Matrix | Hengelo

Ronde tafel | Eiken | Matrix | Hengelo

Industriële tafel met een rond blad van rustiek eiken en een robuust stalen mat..
€760,00
Industriële ronde tafel | Eiken | 3D-U | Model Rotterdam

Industriële ronde tafel | Eiken | 3D-U | Model Rotterdam

Een industriële tafel van rustiek eiken met een stalen 3D-U onderstel. Design e..
€760,00
Ronde tafel | Eiken | Houten Matrix | Langeveen

Ronde tafel | Eiken | Houten Matrix | Langeveen

Robuuste tafel met een rond blad van rustiek eiken en een robuuste houten Matrix..
€835,00
Ontwerp je ronde verandatafel | Eiken

Ontwerp je ronde verandatafel | Eiken

Industriële tuintafel met een rond blad van rustiek eiken en een robuust stalen..
€435,00
Kleurstalen (Ontvang het bedrag retour)

Kleurstalen (Ontvang het bedrag retour)

Bestel hier je Kleurstalen! Ontvang het bedrag retour bij aankoop van een tafel...
€15,00

A1-tafel, een ruim assortiment in ronde tafels. 

Onze industriële tafels, tuintafels en steigerhouten tafels worden in onze werkplaats voor u op maat gemaakt. Naast onze industriële tafels leveren wij ook goedkope industriële salontafels, industriële bartafels, industriële boomstamtafels, ronde tafels en ovale tafels in eiken en steigerhout. Al onze stoere robuuste tafels worden voorzien van een stalen onderstel en staan garant voor een duurzaam product met een lange levensduur. Door dit stalen frame krijgt de tafel zijn unieke robuuste industriële design uitstraling.  

Industriële ronde tafels van eiken met een stalen of een rvs onderstel


Ronde tafels. De ronde tafel is uitermate geschikt om met vele mensen aan te zitten en creeert een fijne sfeer. De ronde tafel is te verkrijgen in verschillende kleuren eiken. Met zowel een houten stalen of RVS frame. Ook zeer praktisch in een wat kleinere ruimte. Het blad is massief 5 cm en volledig verlijmd.

A1-Tafel uit Twente, alle voordelen op een rijtje:

  • Gegarandeerd de laagste prijs van Nederland
  • Gemaakt door ambachtelijke vakmensen
  • De tafelpoten worden los bij de tafel meegeleverd, de bevestigingsmaterialen zijn inbegrepen bij  de tafel als deze wordt afgeleverd
  • Zelf samen te stellen
  • Levering op zaterdag mogelijk
  • Inclusief levering

 

Ronde tafels, waar op te letten bij het kopen van een ronde tafel

Hoogte industriële ronde tafel

Ronde tafels hebben vaak dezelfde hoogtes, deze liggen tegenwoordig wat hoger dan vroeger omdat mensen langer zijn geworden en de meubels hierop zijn aangepast De hoogte van een industriele ronde tafel ligt tussen de 74 cm en de 80cm. Met een lengte tussen de 1.69-1.95m zit  je uitstekend aan een ronde tafel van 78cm hoog wel met een bijpassende stoel uiteraard. Ben je langer dan 1.95 m, dan kun je beter kiezen voor een wat hogere ronde tafel. Ben je kleiner dan 1.69 m, dan kun je beter een ronde tafel nemen van 74-76 cm aanschaffen of een in hoogte verstelbare ronde tafel.  Als je stoelen erbij koopt  met een armleuning en je bent kleiner dan 1.69 m, dan kan het soms lastig zijn om aan een houten ronde tafel te eten. Dit komt omdat bijna iedere houten ronde tafel regels onder het ronde tafelblad heeft zitten. Dit is om de ronde tafel stevig te krijgen, krimpvorming te voorkomen en de ronde tafel stabiel te houden, maar omdat  A1-ronde tafel gebruik maakt van volledig verlijmde bladen  zijn regels niet nodig en blijft er dus 72 cm onder het blad voor de armleuning van diverse stoelen. Let goed op dat je de juiste verhouding hebt met je stoel t.o.v. de ronde tafel, je ziet nog vaak lage stoelen en met name buitenstoelen willen nogal eens erg laag zijn voor een ronde tafel van 78 cm hoog, houd hiermee rekening. Onze bijpassende zitbanken hebben de perfecte hoogte voor bij de ronde tafel, en voor kinderen leg je er een leuk kussen op.

De grootte van een industriele ronde tafel

Tegenwoordig wil men graag een woon/leefkeuken met daarbij een grote eetronde tafel, dat is natuurlijk ook hartstikke mooi maar het moet wel passen allemaal. Het is erg lastig als je in je nieuwe lege leefruimte staat en in te schatten hoe groot je ronde tafel dan dient te zijn. En mocht je daarbij graag ook een eetbank willen hebben of deze dan onder de ronde tafel dient te schuiven of juist niet. Vergeet niet dat je ook stoelen hebt die er nog bij komen en die je naar achter moet schuiven en waar je ook nog langs moet lopen. Houd daarom zeker rekening met zo’n 70 cm dat je de stoel naar achter kan schuiven. En wil je over de bank heen stappen om dan te kunnen zitten of is het handig om het iets naar achter te kunnen schuiven om dan te kunnen zitten. Vaak is het voor kinderen geen problemen om eroverheen te stappen maar oudere mensen vinden het toch niet zo prettig.  Reken het daarom goed uit of maak een tekening op schaal of eventueel op de vloer waarbij je een goede inschatting kan maken. Bedenk ook bij een ronde ronde tafel dat deze weliswaar minder ruimte in beslag neemt maar dat je elke stoel wel zeker 70 cm naar achter kan schuiven. En vind je het belangrijk dat je aan de kopse kant kan zitten, kies dan voor een onderstel waarbij je wel met je benen weg kan. Een recht onderstel is dan het meest praktische onderstel of een U onderstel die je eventueel nog iets naar binnen kunt plaatsen.

Onderhoud en gebruik van een industriele ronde tafel

Elke ronde tafel heeft onderhoud nodig zo ook een industriele ronde tafel. Houd hier rekening mee, zeker als het een natuurproduct betreft dan heb je onderhoud. Een robuuste massief eiken ronde tafel kun je goed met groene zeep onderhouden en af en toe opschuren. A1-ronde tafel haalt het eiken uit de Franse bossen en worden de bladen nog op traditionele wijze gerookt. Omdat hout een product uit de natuur is leeft het. Zo kunnen er dan ook veranderingen optreden in de kleur en/of structuur van het hout door de temperatuurverschillen in je kamer door zomer en winter verschillen. Het hout kan lichter worden van kleur. Als je dit niet wenst onderhoud dan je blad door er parketolie op te doen.  Wat betreft steigerhout kun je deze ook met groene zeep onderhouden en om het jaar is het wenselijk opnieuw te beitsen en af te lakken. In ieder geval lakken is verstandig omdat steigerhout nu eenmaal zachter is dan eiken en daardoor eerder beschadigd raakt. Wat betreft een tuinronde tafel is het verstandig jaarlijks je ronde tafel te voorzien van een nano coating deze brengt een onzichtbare laag aan die waterafstotend en vuil werend werkt. zowel de boven-als onderzijde dient behandeld te worden.. A1-ronde tafel levert standaard de ronde tafels af met een nano coating aan boven-en onderzijde. Nano coating is te verkrijgen bij Zinka.nl

Materiaal

Het is erg belangrijk goed op te letten welk materiaal je koopt, je ziet vaak dat er hout verkocht wordt als hardhout zoals  eiken, teak of massief. In werkelijkheid is het dan vaak opgedikt en de zijkanten en de bovenste laag eiken maar wordt dit verkocht als massief  of dat het  teakkwaliteiten bevat uit een bepaald groeigebied en deels zijn dit fantasienamen en zijn ze afkomstig van andere houtsoorten. Ook over steigerhout zijn misverstanden zo wordt er vaak gedacht dat steigerhout een houtsoort is maar steigerhout is een vuren houtsoort en is het hout van een naaldboom. Vurenhout is een veel gebruikte houtsoort in de bouw en meubelindustrie, door zijn structuur en flexibiliteit ook daarom is het geliefd in de meubelindustrie omdat het een erg makkelijk te bewerken houtsoort is. Je hebt nieuw vuren en oud/gebruikt vuren deze zijn vaak afkomstig van de bouw.Steigerhout en zeker nieuw steigerhout kan behoorlijk werken, het hout moet daarom altijd goed droog zijn en wil je werking het meest voorkomen dan is het verstandig een geheel verlijmd blad te kopen omdat het hout dan de minste werking heeft. Ook voor gebruik van tuinmeubelen is het verstandig een goede houtsoort te kiezen, tegenwoordig wil men graag Douglashout omdat het mooi gevlamd is, dat klopt maar vergeet niet dat Douglas behoorlijke werking heeft en daarbij heb je geruime tijd kans op hars wat uit het hout treedt. Met steigerhout zal je dit niet gauw ervaren omdat het fijner van structuur is en veelal een stuk droger. Wel is het noodzakelijk steigerhout goed te behandelen met een beits wat intrekt in het hout en daaroverheen nog een beschermlaag zoals een nano coating. Ga nooit een buitenronde tafel lakken omdat je hiermee het hout helemaal afsluit en het hout niet kan ademen. Kijk hier voor meer informatie over ronde tafelbladen. 

Verschillende designs en stijlen

Er is een enorme keuze aan ronde tafels beschikbaar. Ronde ronde tafels, ovale ronde tafels, ronde tafels, rechthoekige ronde tafels, ronde tafels met 2 onderstellen, dubbele x poot onderstel, rvs onderstel houten onderstel etc. Een eetronde tafel is niet iets wat je jaarlijks gaat vervangen, het is een hele aankoop en dan wil je wel graag dat hij jaren meegaat, kijk dan goed wat je koopt je kunt iets nu heel mooi vinden zoals de trend van koper wat geweest is, maar je ziet nu al dat het weer op zijn retour is.  Een echte trend is de ronde tafel een heel mooi en natuurlijk product en zal altijd goed blijven staan in je interieur en uiteraard de standaard eiken ronde tafel met een eiken onderstel. Wil je graag wat meer knus en intieme sfeer creeeren dan is een rond blad mooi of als vergaderronde tafel is een ovaal blad uitermate geschikt en zit je graag hoog dan kies je voor een barronde tafel. Uiteindelijk gaat het erom dat je een eetronde tafel koopt die bij jou en je woning/interieur, kantoor of kantine past. Kijk hier voor meer informatie over stalen onderstellen voor uw ronde tafel.

Je moet er nog jaren lang van kunnen genieten! Houd er dan rekening mee dat veel trends maar een korte periode meegaan maar een eikenhouten eetronde tafel is altijd tijdloos en steigerhouten ronde tafel mits goed behandeld gaat ook jaren mee voor zowel binnen als buiten.

Levering en levertijd

Vaak moet je rekening houden met toch wel een levertijd van 6-8 weken, op maat gemaakt misschien zelfs nog meer. A1-ronde tafel heeft als regel levering binnen 10 dagen, hier wordt ook altijd naar gestreefd, tenzij anders in overleg. De meeste leveranciers leveren de ronde tafels doordeweeks overdag, houd hier rekening mee met vrij nemen en probeer altijd op tijd de afspraak te plannen zodat je op tijd op de hoogte bent van de levering. A1-ronde tafel heeft als standaard afleveringsdag zaterdag omdat de meeste mensen dan thuis zijn en geen vrij hoeven te nemen, en standaard binnen een tijdsbestek van 2 uur dat je niet een halve dag hoeft te wachten. Een aantal dagen voor levering ontvang je een mail waarin staat hoe laat de chauffeur zal komen. De chauffeur is meestal alleen, het is daarom zeer wenselijk om een handje te helpen met het uit de bus tillen van de bladen. De bladen worden altijd standaard gemonteerd geleverd. In principe wordt er standaard geleverd op de begane vloer, mocht het anders zijn is het zeer wenselijk dit aan te geven bij de bestelling. 

Transport

Onze ronde tafels worden uiterst voorzichtig vervoerd, wij maken gebruiken van onze eigen transportdienst die al geruime tijd ervaring heeft met het vervoeren van ronde tafels. De bladen worden ingepakt met folie, zodat de hoeken niet kunnen beschadigen daaroverheen leggen wij verhuisdekens zodat ze niet kunnen beschadigen. De poten worden goed vastgezet en alles wordt in dekens gewikkeld zodat het tijdens de rit niet kan schuiven of beschadigen. 

 Garantie en retourneren

Indien een webshop het webshopkeurmerk draagt zijn zij verplicht een zichttermijn van 14 dagen te hanteren, dit houdt in dat je altijd binnen 14 dagen je ronde tafel kunt retourneren en binnen die tijd ook je geld terug ontvangt. Mits de ronde tafel gebruikt of beschadigd is. Als de webshop geen webshopkeurmerk draagt hangt het af van de klantvriendelijkheid van de webshop, kijk altijd goed in de voorwaarden hoe dit vermeld staat. Als je je ronde tafel wilt retourneren neem contact op of mail met de webwinkel om hierover afspraken te maken.

A1-Tafel  het adres voor ronde tafels van kwaliteit!

Als paddenstoelen lijken ze wel uit de grond te schieten; industriële ronde tafels, er zijn veel aanbieders maar bij wie koop ik nu een echt goede industriële ronde tafel?

Wat onderscheid nu de ene ronde tafel van de andere en waar koop je waar voor je geld? Een vraag die velen zich stellen, en waar koop je met het volste vertrouwen je ronde tafel, en dan ook nog online zonder het eerst te kunnen bezichtigen of ga ik toch liever naar een woonboulevard om te zien wat je koopt. A1-ronde tafel wil graag het beste voor zijn klanten, en aangezien wij alleen een webwinkel en een werkplaats hebben willen wij dat vertrouwen graag overbrengen naar de klant. Wij proberen op een juiste manier te adviseren zowel telefonisch als via de mail. Zo denken wij graag mee in het inrichten van het interieur. Stuur bijvoorbeeld foto’s van de kleuren die je al in huis hebt en wat staat daar het beste bij, want ronde tafelkleuren zien van een plaatje blijft toch altijd lastig. En moet ik dan een recht blad, ovaal blad of toch rond wij helpen graag hierover mee te denken want je wilt toch een pronkstuk hebben in je woonkamer die ook nog eens jaren meegaat.

Lassen van onderstellen

Onze onderstellen worden door vakkundige mensen gelast die al jarenlang dit werk uitvoeren en met de nodige nauwkeurigheid te werk gaan. Dit zie je terug in de onderstellen, wat bestaat uit een gladde strakke las waar geen klodders o.i.d. aanzitten of een stukje wordt vergeten te lassen. Uiteraard blijft het een industriele look en dit mag ook gezien worden daarvoor heet het ook industrieel maar het moet van een goede kwaliteit zijn en hier staan onze mensen voor. Een goede lasnaad zal niet loslaten na verloop van tijd, het onderstel zal uiteraard niet kunnen slijten zoals hout wel doet.

Poedercoating

Wanneer de onderstellen gelast zijn en uit de productie komen zijn ze zwart en voorzien van een walshuid. De volgende fase breekt aan; het staal wordt chemisch schoongemaakt, zo heb je al de industriele uitstraling,  maar dan heb je eigenlijk alleen nog ruw staal en gaat hij roesten zodra hij in contact komt met water. De onderstellen gaan daarom door naar de poedercoater. Zij zijn gespecialiseerd in het poedercoaten van staal en voorzien de onderstellen van de juiste poedercoating, dit kan blanke poedercoating zijn zo behoud je de industriele uitstraling of de wat nettere uitstraling en wordt het onderstel voorzien van een RAL kleur, zwart, wit hoogglans of mat. Als de onderstellen dan opgedroogd zijn zijn ze klaar om vervoerd te worden. Andere aanbieders willen nog wel eens een wat eenvoudige laklaag op de onderstellen aanbrengen dit is voor tijdelijk gebruik prima, maar je ziet in de loop van de tijd dat deze laag eraf zal gaan en de onderstellen zullen gaan roesten.

Thermisch verzinken

Thermisch verzinken is  een speciaal proces wat zal zorgen dat het staal beschermd wordt tegen roestvorming. Er wordt een beschermlaag over het metaal aangebracht waardoor roestvorming niet meer kan ontstaan.. Er wordt  als het ware een laagje puur zink over het metaal heen gebracht. Alvorens dit te kunnen doen wordt het staal grondig gereinigd vetvrij gemaakt en gebeitst. Dit gebeurd d.m.v. sterke oplossing en zoutzuur. Daarna wordt het onderstel ondergedompeld in een vloeibaar middel dat zorgt dat het zink gaat hechten aan het metaal. Daarna wordt het onderstel ondergedompeld in een bad van zink. Een heel proces wat uiteindelijk resulteert in een oersterk, roestvrij onderstel wat tegen weer in wind kan. Het kan zijn dat de eerste tijd nog witte uitslag op je onderstel komt dit is het zuur wat uittreedt, dit is niet schadelijk, maar een natuurlijk proces wat na enige tijd zal stoppen. Zie het als een nieuw huis wat gemetseld is wat witte uitslag op de muren achterlaat. Wil je een onderstel wat een lange levensduur garandeert dan kies je voor een thermisch verzinkt onderstel. 

Ronde tafelbladen, waarom is dit belangrijk?


Het is erg belangrijk goed op te letten welk materiaal je koopt, je ziet vaak dat er hout verkocht wordt als hardhout zoals  eiken, teak of massief. In werkelijkheid is het dan vaak opgedikt en de zijkanten en de bovenste laag eiken maar wordt dit verkocht als massief  of dat het  teakkwaliteiten bevat uit een bepaald groeigebied, deels zijn dit bedachte namen en zijn ze afkomstig van andere houtsoorten. Ook over steigerhout zijn misverstanden zo wordt er vaak gedacht dat steigerhout een houtsoort is maar steigerhout is een vuren houtsoort en is het hout van een naaldboom. Vurenhout is een veel gebruikte houtsoort in de bouw en meubelindustrie. Steigerplanken zijn veelal lange planken van  4 of 5 meter of korter die gebruikt worden als steigers in de bouw. Steigerhout heeft lange vezels en valt onder de  zachthout soorten wat ideaal is voor een steigerplank op een steiger omdat de planken flexibel zijn en niet splinteren. Steigerhout en zeker nieuw steigerhout kan behoorlijk wat werking in zitten, het hout moet daarom altijd goed droog zijn en wil je werking het meest voorkomen dan is het verstandig een geheel verlijmd blad te kopen omdat het hout dan de minste werking heeft. Ook voor gebruik van tuinmeubelen is het verstandig een goede houtsoort te kiezen, tegenwoordig wil men graag Douglashout omdat het mooi gevlamd is, dat klopt maar vergeet niet dat Douglas behoorlijke werking heeft en daarbij heb je geruime tijd kans op hars wat uit het hout treedt. Met steigerhout zal je dit niet gauw ervaren omdat het fijner van structuur is en veelal een stuk droger. Wel is het noodzakelijk steigerhout goed te behandelen met een beits wat intrekt in het hout en daaroverheen nog een beschermlaag zoals een nano coating. Ga nooit een buitenronde tafel lakken omdat je hiermee het hout helemaal afsluit en het hout niet kan ademen.

Eiken ronde tafelbladen

Onze ronde tafelbladen worden gemaakt door echte timmerlieden die jaren ervaring hebben op het gebied van hout. Wij gebruiken enkel rustiek eikenhout vanwege de warme, robuuste  en industriele uitstraling. Het hout is van topkwaliteit en wordt zorgvuldig uitgezocht in de Franse bossen. Hier worden mooie brede planken van gezaagd  12-20 cm breed.  De bladen zijn maar liefst 5 cm massief en niet opgedikt zoals je bij vele aanbieders ziet! Maar echt robuust en stoer, sterk en… zwaar! Na het verlijmen van de planken en het gladschuren ontstaat worden de bladen traditioneel gerookt wat resulteert in een prachtig industrieel rustiek eiken ronde tafelblad.  Alle bladen worden voorzien van een parketolie, dit is ter bescherming en onderhoud van het blad en om het de juiste kleur te kunnen geven. Omdat hout een natuurproduct is en ademt kunnen er kleurverschillen optreden.  Mede ook door temperatuursverschillen in de zomer/winter in je huiskamer kunnen kan de ronde tafel wat lichter worden. Mocht je dit niet willen is het verstandig je ronde tafel bij te houden en om de paar jaar te voorzien van een parketolie. Verder kun je je blad goed onderhouden met groene zeep, heb je gemorst of zijn er bijvoorbeeld pennenstrepen opgekomen afnemen met groene zeep en dan is je blad weer mooi. Waarom groene zeep? Omdat dit een klein vettig laagje achterlaat wat erg goed voor het hout is.

Wij leveren onze binnenronde tafels standaard met kunststofafdekdoppen zodat je geen beschadiging krijgt aan je vloer, als de ondervloer niet gelijk is dien je er nog even een extra viltje o.i.d. onder te leggen

Vuren (steigerhouten) ronde tafelbladen

Onze vuren bladen worden gemaakt door een timmerfabriek waarmee wij nu al jaren mee samenwerken en precies weten hoe wij onze bladen willen hebben. Zij gebruiken het mooiste hout voor onze bladen en noesten worden vakkundig opgevuld zodat je geen gaten in je ronde tafel hebt. De bladen bestaan uit stroken die verlijmd worden. Omdat het stroken zijn en volledig verlijmd worden wordt het kromtrekken beperkt. Wel is het zo dat je vuren bladen altijd dient te behandelen zowel met beits dan ook lak voor binnen gebruik en buiten beits en een beschermlaag tegen vuil, water, vet ed. middels een nano coating. Zo heb je jarenlang plezier van je ronde tafel.


 Ronde tafels als middelpunt

Een juist ingerichte woonkamer zou moeten voelen als thuiskomen. Meubelen zijn zeer bepalend voor het creëren van dit gevoel. Industriële meubels zijn hiervoor zeer geschikt. Het harde en robuuste van de combinatie staal en hout, gecombineerd met een goede aankleding zorgt ervoor dat er een balans ontstaat. Het is hierbij belangrijk om de juiste meubelen te kiezen. Met name de industriële ronde tafel en salonronde tafel zijn hierbij een belangrijke blikvanger binnen uw woonkamer. Een goede keuze hierin is dus belangrijk. Hiervoor is het verstandig goed advies en informatie in te winnen over de diverse beschibare productiewijzen en kwaliteiten. Elders op onze website hebben we deze informatie voor u beschikbaar. Klik hier voor meer informatie. 

De ronde tafel

Een ronde tafel is een veel gebruikt meubel in een woonkamer. Deze wordt niet alleen gebruikt om aan te eten. Deze wordt ook gebruikt om aan te spelen, te lezen of om gezamenlijk een borrel aan te drinken. Het ontwerp van een ronde tafel is dus zeer belangrijk. Daarbij moet gelet worden op zowel het esthetische als het praktische aspect. 

Estetisch
Iedereen heeft een eigen smaak. Ronde tafels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten modellen, ronde ronde tafels, ovale ronde tafels, ronde tafels, rechthoekige ronde tafels of zelfs vierkante ronde tafels. Daarbij kan een ronde tafel ruw of glad afgewerkt worden. Als eindafwerking kan vervolgens ook nog gekozen worden uit verschillende kleuren en behandelingen. Er zijn dus veel aspecten waar rekening mee gehouden dient te worden. Het is dus belangrijk om hier een goed advies over in te winnen. 

Praktisch
Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van een ronde tafel. Met kinderen is het bijvoorbeeld handig om een ronde tafel te hebben die makkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Ook is het belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen. Elk mens is anders, daarom is het dus ook van belang om een ronde tafel met de jusite hoogte, gecombineerd met de juiste stoelhoogte uit te zoeken. 

Onze ronde tafels zijn voor ieder zijn wens te maken op afwerking, kleur, lengte, hoogte en breedte. Daardoor kan elke ronde tafel gepersonaliseerd worden. Deze zijn door u zelf samen te stellen op onze website. Iedere ronde tafel is daardoor uniek. 

Materiaal ronde tafels
Het is erg belangrijk goed op te letten welk materiaal je koopt, je ziet vaak dat er hout verkocht wordt als hardhout zoals eiken, teak of massief. In werkelijkheid is het dan vaak opgedikt en de zijkanten en de bovenste laag eiken maar wordt dit verkocht als massief of dat het teakkwaliteiten bevat uit een bepaald groeigebied en deels zijn dit fantasienamen en zijn ze afkomstig van andere houtsoorten. Wil je werking het meest voorkomen dan is het verstandig een geheel verlijmd blad te kopen omdat het hout dan de minste werking heeft. Ook voor gebruik van tuinmeubelen is het verstandig een goede houtsoort te kiezen, tegenwoordig wil men graag Douglashout omdat het mooi gevlamd is, dat klopt maar vergeet niet dat Douglas behoorlijke werking heeft en daarbij heb je geruime tijd kans op hars wat uit het hout treedt. Met steigerhout zal je dit niet gauw ervaren omdat het fijner van structuur is en veelal een stuk droger. Wel is het noodzakelijk steigerhout goed te behandelen met een beits wat intrekt in het hout en daaroverheen nog een beschermlaag zoals een nano coating. Ga nooit een buitenronde tafel lakken omdat je hiermee het hout helemaal afsluit en het hout niet kan ademen. Kijk hier voor meer informatie over ronde tafelbladen. 

Onderhoud ronde tafels
Elke ronde tafel heeft onderhoud nodig zo ook een industriele ronde tafel. Houd hier rekening mee, zeker als het een natuurproduct betreft dan heb je onderhoud. Een robuuste massief eiken ronde tafel kun je goed met groene zeep onderhouden en af en toe opschuren. A1-ronde tafel haalt het eiken uit de Franse bossen en worden de bladen nog op traditionele wijze gerookt. Omdat hout een product uit de natuur is leeft het. Zo kunnen er dan ook veranderingen optreden in de kleur en/of structuur van het hout door de temperatuurverschillen in je kamer door zomer en winter verschillen. Het hout kan lichter worden van kleur. Als je dit niet wenst onderhoud dan je blad door er parketolie op te doen.  Wat betreft steigerhout kun je deze ook met groene zeep onderhouden en om het jaar is het wenselijk opnieuw te beitsen en af te lakken. In ieder geval lakken is verstandig omdat steigerhout nu eenmaal zachter is dan eiken en daardoor eerder beschadigd raakt. Wat betreft een ronde tafel voor buitentoepassing is het verstandig jaarlijks je ronde tafel te voorzien van een nano coating deze brengt een onzichtbare laag aan die waterafstotend en vuil werend werkt. zowel de boven-als onderzijde dient behandeld te worden.

Lassen van onderstellen
Onze onderstellen worden door vakkundige mensen gelast die al jarenlang dit werk uitvoeren en met de nodige nauwkeurigheid te werk gaan. Dit zie je terug in de onderstellen, wat bestaat uit een gladde strakke las waar geen klodders o.i.d. aanzitten of een stukje wordt vergeten te lassen. Uiteraard blijft het een industriele look en dit mag ook gezien worden daarvoor heet het ook industrieel maar het moet van een goede kwaliteit zijn en hier staan onze mensen voor. Een goede lasnaad zal niet loslaten na verloop van tijd, het onderstel zal uiteraard niet kunnen slijten zoals hout wel doet.

Poedercoating
Wanneer de onderstellen gelast zijn en uit de productie komen zijn ze zwart en voorzien van een walshuid. De volgende fase breekt aan; het staal wordt chemisch schoongemaakt, zo heb je al de industriële uitstraling,  maar dan heb je eigenlijk alleen nog ruw staal en gaat hij roesten zodra hij in contact komt met water. De onderstellen gaan daarom door naar de poedercoater. Zij zijn gespecialiseerd in het poedercoaten van staal en voorzien de onderstellen van de juiste poedercoating, dit kan blanke poedercoating zijn zo behoud je de industriële uitstraling of de wat nettere uitstraling en wordt het onderstel voorzien van een RAL kleur, zwart, wit hoogglans of mat. Als de onderstellen dan opgedroogd zijn zijn ze klaar om vervoerd te worden. Andere aanbieders willen nog wel eens een wat eenvoudige laklaag op de onderstellen aanbrengen dit is voor tijdelijk gebruik prima, maar je ziet in de loop van de tijd dat deze laag eraf zal gaan en de onderstellen zullen gaan roesten.

Kortom
Wat onderscheid nu de ene ronde tafel van de andere en waar koop je waar voor je geld? Een vraag die velen zich stellen, en waar koop je met het volste vertrouwen je ronde tafel, en dan ook nog online zonder het eerst te kunnen bezichtigen of ga ik toch liever naar een woonboulevard om te zien wat je koopt. A1-ronde tafel wil graag het beste voor zijn klanten, en aangezien wij alleen een webwinkel en een werkplaats hebben willen wij dat vertrouwen graag overbrengen naar de klant. Wij proberen op een juiste manier te adviseren zowel telefonisch als via de mail. Zo denken wij graag mee in het inrichten van het interieur. Stuur bijvoorbeeld foto’s van de kleuren die je al in huis hebt en wat staat daar het beste bij, want ronde tafelkleuren zien van een plaatje blijft toch altijd lastig. En moet ik dan een recht blad, ovaal blad of toch rond wij helpen graag hierover mee te denken want je wilt toch een pronkstuk hebben in je woonkamer die ook nog eens jaren meegaat.  De ronde tafels van A1-Tafel maken dit waar!

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €1.000,00 en de verzending is gratis

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €850
metalen onderstellen