Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden
Door de door u gekozen artikelen bij A1-Tafel te bestellen geeft u te kennen dat u met deze algemene voorwaarden akkoord gaat. De algemene voorwaarden van A1- Tafels vindt u hieronder.

1. PRIJZEN
We maken en importeren de meubels zelf en kunnen alles scherp prijzen.Voor de gevolgen van eventuele typefouten kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. A1-Tafel behoudt zich het recht eventueel prijzen te wijzigen.

2. BETALING
Zodra u getekend heeft voor de opdracht sturen wij via de email een opdrachtbevestiging. Deze dient u goed door te nemen en eventuele aanpassingen of correcties tevens via de email aan ons kenbaar te maken. Daarbij vragen wij u een aanbetaling te doen van 30 % d.m.v. overmaken via bank.
De restbetaling vindt plaats d.m.v. contante betaling bij aflevering. Uiteraard mag het volledige bedrag ook via I-deal direct worden overgemaakt bij bestelling. Wij bieden ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Afterpay, dus betalen achteraf. A1-Tafel bezorgt door heel Nederland bij u thuis (m.u.v. De Waddeneilanden). U krijgt 1 week van tevoren bericht van ons wanneer het product bij u wordt thuisbezorgd en een tijdstip wat nooit meer dan 2 uur kan verschillen, dus lang wachten is niet nodig. Hiervoor wordt met u een afspraak gemaakt wanneer het u uitkomt.
Als u voor contante betaling kiest betaalt u bij ontvangst contant (per pin is niet mogelijk) aan de chauffeur. Betaalt u de producten wanneer u ze bij ons komt afhalen, dan kan dit ook alleen contant. 
Wanneer de artikelen gereed zijn neemt A1-Tafel telefonisch of via mail contact met u op om een afhaal afspraak te maken. Voor meer informatie over de adresgegevens klikt u op contact.

3. LEVERTIJDEN
De Levertijden van artikelen worden hieronder vermeld. Dit zijn altijd levertijden bij benadering. Hieronder treft u richtlijnen van de levertijden. U kunt contact opnemen met A1-Tafel om zich te laten informeren over de levertijden van het bestelde product.
* Op voorraad 3 weken 
* In hoogseizoen (mei t/m september) en niet voorradig is de levertijd 3-5 weken



4. ANNULERINGEN
De levering van het product dient 90 werkdagen na uw bestelling plaats te vinden. Wanneer dit niet gebeurt kunt u de koop ongedaan maken. Dit geldt niet als A1-Tafel met u een andere levertijd overeen komt. 

5. ZICHTTERMIJN
Vanaf ontvangstdatum van uw bestelling heeft u het bestelde product 14 dagen op zicht. Binnen deze termijn heeft u de mogelijkheid de koop te ontbinden. Maakt u geen gebruik van deze mogelijkheid, dan is de koop 14 dagen na ontvangst van uw goederen definitief. Bij uitblijven van een verzoek van koper tot terugname van de goederen binnen voorgenoemde zichttermijn beschouwt A1-Tafel de koop als definitief. Speciaal op maat gemaakte producten kunnen wij niet retour nemen.

6. BEZORGEN
A1-Tafel bezorgd door heel Nederland bij u thuis (m.u.v. De Waddeneilanden). Wanneer de producten van uw bestelling gereed zijn of bij ons zijn afgeleverd, nemen wij telefonisch of via mail contact met u op om een bezorgafspraak te maken.
Wanneer er onjuistheden staan vermeld in de door A1-Tafel vermelde gegevens aan u, dienen deze z.s.m. aan A1-Tafel gemeld te worden.
Uw producten worden thuisbezorgd of u kunt ze ophalen bij A1-Tafel. Deze gegevens kunt u terugvinden op uw orderbevestiging welke u per e-mail ontvangt.De tafel dient zelf gemonteerd te worden. Bevestigingsmateriaal is daarbij inbegrepen.
Wanneer de klant de afspraak voor levering niet na komt, zullen de extra kosten die A1- Tafel moet maken doorberekent worden naar de klant.
Levering op afspraak geschiedt in onderling overleg met A1-Tafel. Op feestdagen kan niet worden geleverd.


7. PRIVACY
Uw persoonsgegevens zijn bij het doen van uw bestelling opgenomen in het klantenbestand van A1-Tafel. Wij gebruiken uw persoonsgegevens voor het uitvoeren van de overeenkomst. U heeft ten alle tijden recht op inzage in uw gegevens en verbetering van deze gegevens.

8. ADRESWIJZIGINGEN
Wanneer u van huisadres verandert door verhuizing, dient u A1-Tafel hiervan op de hoogte te stellen.Zolang A1-Tafel geen verhuisbericht heeft ontvangen, wordt u geacht woonachtig te zijn op het laatst bij A1 Tafel bekende adres. Daardoor blijft u automatisch aansprakelijk voor de door u bestelde artikelen die op het oude adres worden afgeleverd. Door het plaatsen van een bestelling, geeft u toestemming aan A1- Tafel om ter controle uw gegevens op te vragen bij de gemeentelijke bevolkingsregistratie.

9. AUTEURSRECHTEN
Alle auteursrechten en fotomaterialen welke gebruikt in deze website komen alle toe aan A1-Tafel.Het zonder toestemming van A1- Tafel of gebruiken van de inhoud van deze website is niet mogelijk.Hiertegen zullen zo nodig juridische stappen worden ondernomen.

10. KLEURGEBRUIK
Op het scherm kunnen de afgebeelde kleuren afwijken van de werkelijkheid. De kleurechtheid van de producten op de website zijn afhankelijk van de instellingen van uw monitor en grafische kaart. Er zijn daarom geen rechten te ontlenen aan de weergegeven kleuren in de website.

11. HOUT WERKT
Gezien het gaat om houten meubelen, willen wij u erop wijzen dat het hout kan gaan werken. In de winter zal het, wanneer de luchtvochtigheid in huis aan de lage kant is, enigszins krimpen. Dit trekt weer weg als de luchtvochtigheid weer toeneemt. Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 50 en 65%. Wij geven geen garantie op het eventuele werken/kromtrekken van het hout.  Wij doen ons uiterste best om alle tafels zo zorgvuldig mogelijk bij u af te leveren, het kan voorkomen dat er nog een kleine braam aan het staal zit na productie, deze kunt u zelf eenvoudig met een tangetje verwijderen. Voor eventuele beschadigingen aan vloer/pakket ed. kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.  

Ondanks onze zorg en aandacht voor de productie kunnen er afwijkingen in het hout voorkomen. Dit proberen wij tot een minimum te beperken. Hout is en blijft een natuurproduct. Ons hout is gezaagd en gedroogd met een vochtpercentage tussen 8% en 12%, waardoor het product geschikt is voor gebruik in een verwarmde ruimte. Hout neemt vocht op en laat vocht los, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. Ten gevolge van deze verandering zal ook het volume in de breedte zich enigzins vertraagd gaan wijzigen.

Hout zal weinig werken wanneer de luchtvochtigheid in de woonkamer e.d. redelijk gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw meubel bestaat. Om de luchtvochtigheid te meten kunt u het beste een geijkte hygrometer gebruiken. Deze plaatst u op ooghoogte, niet op de tocht en niet in de zon.

U dient er rekening mee te houden dat de luchtvochtigheid in het stookseizoen extreem laag kan worden, met als gevolg het krimpen van de houten delen, waardoor de naden zichtbaar worden. In dat geval kan een luchtbevochtiger in combinatie met een hygrometer een afdoende oplossing bieden.

Een nagenoeg constante luchtvochtigheid van ongeveer 55%, met in de winter een daling van 10% en in de zomer een stijging van 10%, is voor zowel uw massief eiken meubel(s) als voor u zelf een gezond leefklimaat.

In onze garantievoorwaarden zijn alleen productiefouten opgenomen. Het werken van hout valt niet onder onze garantievoorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant zelf om het werken van hout zoveel mogelijk tot een minimiem te beperken