Menu
0
Uit eigen Meubelmakerij
Gratis levering in heel Nederland en België
Binnen 20 werkdagen geleverd
Gratis kleurstalen
09Jan2018
Tafels met een stalen onderstel kopen

Tafels met een stalen onderstel kopen

Door: Coen WesselinkReacties: 0

Tafelbladen, waarom is dit belangrijk?


Het is erg belangrijk goed op te letten welk materiaal je koopt, je ziet vaak dat er hout verkocht wordt als hardhout zoals  eiken, teak of massief. In werkelijkheid is het dan vaak opgedikt en de zijkanten en de bovenste laag eiken maar wordt dit verkocht als massief  of dat het  teakkwaliteiten bevat uit een bepaald groeigebied, deels zijn dit bedachte namen en zijn ze afkomstig van andere houtsoorten. Ook over steigerhout zijn misverstanden zo wordt er vaak gedacht dat steigerhout een houtsoort is maar steigerhout is een vuren houtsoort en is het hout van een naaldboom. Vurenhout is een veel gebruikte houtsoort in de bouw en meubelindustrie. Steigerplanken zijn veelal lange planken van  4 of 5 meter of korter die gebruikt worden als steigers in de bouw. Steigerhout heeft lange vezels en valt onder de  zachthout soorten wat ideaal is voor een steigerplank op een steiger omdat de planken flexibel zijn en niet splinteren. Steigerhout en zeker nieuw steigerhout kan behoorlijk wat werking in zitten, het hout moet daarom altijd goed droog zijn en wil je werking het meest voorkomen dan is het verstandig een geheel verlijmd blad te kopen omdat het hout dan de minste werking heeft. Ook voor gebruik van tuinmeubelen is het verstandig een goede houtsoort te kiezen, tegenwoordig wil men graag Douglashout omdat het mooi gevlamd is, dat klopt maar vergeet niet dat Douglas behoorlijke werking heeft en daarbij heb je geruime tijd kans op hars wat uit het hout treedt. Met steigerhout zal je dit niet gauw ervaren omdat het fijner van structuur is en veelal een stuk droger. Wel is het noodzakelijk steigerhout goed te behandelen met een beits wat intrekt in het hout en daaroverheen nog een beschermlaag zoals een nano coating. Ga nooit een buitentafel lakken omdat je hiermee het hout helemaal afsluit en het hout niet kan ademen.

Houtbewerking A1-tafel 

Eiken tafelbladen

Onze tafelbladen worden gemaakt door echte timmerlieden die jaren ervaring hebben op het gebied van hout. Wij gebruiken enkel rustiek eikenhout vanwege de warme, robuuste  en industriele uitstraling. Het hout is van topkwaliteit en wordt zorgvuldig uitgezocht in de Franse bossen. Hier worden mooie brede planken van gezaagd  12-20 cm breed.  De bladen zijn maar liefst 5 cm massief en niet opgedikt zoals je bij vele aanbieders ziet! Maar echt robuust en stoer, sterk en… zwaar! Na het verlijmen van de planken en het gladschuren ontstaat worden de bladen traditioneel gerookt wat resulteert in een prachtig industrieel rustiek eiken tafelblad.  Alle bladen worden voorzien van een parketolie, dit is ter bescherming en onderhoud van het blad en om het de juiste kleur te kunnen geven. Omdat hout een natuurproduct is en ademt kunnen er kleurverschillen optreden.  Mede ook door temperatuursverschillen in de zomer/winter in je huiskamer kunnen kan de tafel wat lichter worden. Mocht je dit niet willen is het verstandig je tafel bij te houden en om de paar jaar te voorzien van een parketolie. Verder kun je je blad goed onderhouden met groene zeep, heb je gemorst of zijn er bijvoorbeeld pennenstrepen opgekomen afnemen met groene zeep en dan is je blad weer mooi. Waarom groene zeep? Omdat dit een klein vettig laagje achterlaat wat erg goed voor het hout is. Meer informatie over eikenhout vind u hier. 

Wij leveren onze binnentafels standaard met kunststofafdekdoppen zodat je geen beschadiging krijgt aan je vloer, als de ondervloer niet gelijk is dien je er nog even een extra viltje o.i.d. onder te leggen. 

Vuren (steigerhouten) tafelbladen

Onze vuren bladen worden gemaakt door een timmerfabriek waarmee wij nu al jaren mee samenwerken en precies weten hoe wij onze bladen willen hebben. Zij gebruiken het mooiste hout voor onze bladen en noesten worden vakkundig opgevuld zodat je geen gaten in je tafel hebt. De bladen bestaan uit stroken die verlijmd worden. Omdat het stroken zijn en volledig verlijmd worden wordt het kromtrekken beperkt. Wel is het zo dat je vuren bladen altijd dient te behandelen zowel met beits dan ook lak voor binnen gebruik en buiten beits en een beschermlaag tegen vuil, water, vet ed. middels een nano coating. Zo heb je jarenlang plezier van je tafel. Meer informtie over vuren hout of steigerhout vind u hier.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €1.000,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.