Menu
0
Uit eigen Meubelmakerij
Gratis levering in heel Nederland en België
Binnen 20 werkdagen geleverd
Gratis kleurstalen
22Jan2018
Waar let je op bij een industrieel interieur?

Waar let je op bij een industrieel interieur?

Door: JoanneReacties: 0

Industriele meubelen als middelpunt van je woonkamer

Een juist ingerichte woonkamer zou moeten voelen als thuiskomen. Meubelen zijn zeer bepalend voor het creeeren van dit gevoel. Industriele meubels zijn hiervoor zeer geschikt. Het harde en robuuste van de combinatie staal en hout, gecombineerd met een goede aankleding zorgt ervoor dat er een balans onstaat. Het is hierbij belangrijk om de juiste meubelen te kiezen. Met name de industriele tafel en salontafel zijn hierbij een belangrijke blikvanger binnen uw woonkamer. Een goede keuze hierin is dus belangrijk. Hiervooor is het verstandig goed advies en informatie in te winnen over de diverse beschibare productiewijzen en kwaliteiten. Elders op onze website hebben we deze informatie voor u beschikbaar. Klik hier voor meer informatie. 

De industriele tafel

Een tafel is een veel gebruikt meubel in een woonkamer. Deze wordt niet alleen gebruikt om aan te eten. Deze wordt ook gebruikt om aan te spelen, te lezen of om gezamenlijk een borrel aan te drinken. Het ontwerp van een tafel is dus zeer belangrijk. Daarbij moet gelet worden op zowel het estetische als het praktische aspect.

Estetisch
Iedereen heeft een eigen smaak. Tafels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten modellen, ronde tafels, ovale tafels, boomstamtafels, rechthoekige tafels of zelfs vierkante tafels. Daarbij kan een tafel ruw of glad afgewerkt worden. Als eindafwerking kan vervolgens ook nog gekozen worden uit verschillende kleuren en behandelingen. Er zijn dus veel aspecten waar rekening mee gehouden dient te worden. Het is dus belangrijk om hier een goed advies over in te winnen. 

Praktisch
Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van een tafel. Met kinderen is het bijvoorbeeld handig om een tafel te hebben die makkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Ook is het belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen. Elk mens is anders, daarom is het dus ook van belang om een tafel met de jusite hoogte, gecombineerd met de juiste stoelhoogte uit te zoeken.

Onze tafels zijn voor ieder zijn wens te maken op afwerking, kleur, lengte, hoogte en breedte. Daardoor kan elke tafel gepersonaliseerd worden. Deze zijn door u zelf samen te stellen op onze website. Iedere tafel is daardoor uniek. 

Materiaal houten tafelblad
Het is erg belangrijk goed op te letten welk materiaal je koopt, je ziet vaak dat er hout verkocht wordt als hardhout zoals eiken, teak of massief. In werkelijkheid is het dan vaak opgedikt en de zijkanten en de bovenste laag eiken maar wordt dit verkocht als massief of dat het teakkwaliteiten bevat uit een bepaald groeigebied en deels zijn dit fantasienamen en zijn ze afkomstig van andere houtsoorten. Ook over steigerhout zijn missverstanden zo wordt er vaak gedacht dat steigerhout een houtsoort is maar steigerhout is een vuren houtsoort en is het hout van een naaldboom. Vurenhout is een veel gebruikte houtsoort in de bouw en meubelindustrie, door zijn structuur en flexibiliteit ook daarom is het geliefd in de meubelindustrie omdat het een erg makkelijk te bewerken houtsoort is. Je hebt nieuw vuren en oud/gebruikt vuren deze zijn vaak afkomstig van de bouw.Steigerhout en zeker nieuw steigerhout kan behoorlijk werken, het hout moet daarom altijd goed droog zijn en wil je werking het meest voorkomen dan is het verstandig een geheel verlijmd blad te kopen omdat het hout dan de minste werking heeft. Ook voor gebruik van tuinmeubelen is het verstandig een goede houtsoort te kiezen, tegenwoordig wil men graag Douglashout omdat het mooi gevlamd is, dat klopt maar vergeet niet dat Douglas behoorlijke werking heeft en daarbij heb je geruime tijd kans op hars wat uit het hout treedt. Met steigerhout zal je dit niet gauw ervaren omdat het fijner van structuur is en veelal een stuk droger. Wel is het noodzakelijk steigerhout goed te behandelen met een beits wat intrekt in het hout en daaroverheen nog een beschermlaag zoals een nano coating. Ga nooit een buitentafel lakken omdat je hiermee het hout helemaal afsluit en het hout niet kan ademen. Kijk hier voor meer informatie over tafelbladen.

Onderhoud tafel
Elke tafel heeft onderhoud nodig zo ook een industriele tafel. Houd hier rekening mee, zeker als het een natuurproduct betreft dan heb je onderhoud. Een robuuste massief eiken tafel kun je goed met groene zeep onderhouden en af en toe opschuren. A1-tafel haalt het eiken uit de Franse bossen en worden de bladen nog op traditionele wijze gerookt. Omdat hout een product uit de natuur is leeft het. Zo kunnen er dan ook veranderingen optreden in de kleur en/of structuur van het hout door de temperatuurverschillen in je kamer door zomer en winter verschillen. Het hout kan lichter worden van kleur. Als je dit niet wenst onderhoud dan je blad door er parketolie op te doen.  Wat betreft steigerhout kun je deze ook met groene zeep onderhouden en om het jaar is het wenselijk opnieuw te beitsen en af te lakken. In ieder geval lakken is verstandig omdat steigerhout nu eenmaal zachter is dan eiken en daardoor eerder beschadigd raakt. Wat betreft een tuintafel is het verstandig jaarlijks je tafel te voorzien van een nano coating deze brengt een onzichtbare laag aan die waterafstotend en vuil werend werkt. zowel de boven-als onderzijde dient behandeld te worden.

Lassen van onderstellen
Onze onderstellen worden door vakkundige mensen gelast die al jarenlang dit werk uitvoeren en met de nodige nauwkeurigheid te werk gaan. Dit zie je terug in de onderstellen, wat bestaat uit een gladde strakke las waar geen klodders o.i.d. aanzitten of een stukje wordt vergeten te lassen. Uiteraard blijft het een industriele look en dit mag ook gezien worden daarvoor heet het ook industrieel maar het moet van een goede kwaliteit zijn en hier staan onze mensen voor. Een goede lasnaad zal niet loslaten na verloop van tijd, het onderstel zal uiteraard niet kunnen slijten zoals hout wel doet.

Poedercoating
Wanneer de onderstellen gelast zijn en uit de productie komen zijn ze zwart en voorzien van een walshuid. De volgende fase breekt aan; het staal wordt chemisch schoongemaakt, zo heb je al de industriele uitstraling,  maar dan heb je eigenlijk alleen nog ruw staal en gaat hij roesten zodra hij in contact komt met water. De onderstellen gaan daarom door naar de poedercoater. Zij zijn gespecialiseerd in het poedercoaten van staal en voorzien de onderstellen van de juiste poedercoating, dit kan blanke poedercoating zijn zo behoud je de industriele uitstraling of de wat nettere uitstraling en wordt het onderstel voorzien van een RAL kleur, zwart, wit hoogglans of mat. Als de onderstellen dan opgedroogd zijn zijn ze klaar om vervoerd te worden. Andere aanbieders willen nog wel eens een wat eenvoudige laklaag op de onderstellen aanbrengen dit is voor tijdelijk gebruik prima, maar je ziet in de loop van de tijd dat deze laag eraf zal gaan en de onderstellen zullen gaan roesten.

Kortom
Wat onderscheid nu de ene tafel van de andere en waar koop je waar voor je geld? Een vraag die velen zich stellen, en waar koop je met het volste vertrouwen je tafel, en dan ook nog online zonder het eerst te kunnen bezichtigen of ga ik toch liever naar een woonboulevard om te zien wat je koopt. A1-tafel wil graag het beste voor zijn klanten, en aangezien wij alleen een webwinkel en een werkplaats hebben willen wij dat vertrouwen graag overbrengen naar de klant. Wij proberen op een juiste manier te adviseren zowel telefonisch als via de mail. Zo denken wij graag mee in het inrichten van het interieur. Stuur bijvoorbeeld foto’s van de kleuren die je al in huis hebt en wat staat daar het beste bij, want tafelkleuren zien van een plaatje blijft toch altijd lastig. En moet ik dan een recht blad, ovaal blad of toch rond wij helpen graag hierover mee te denken want je wilt toch een pronkstuk hebben in je woonkamer die ook nog eens jaren meegaat.


Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €1.000,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.